ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μακριά από τις κακοτοπιές και αναδιάταξη δυνάμεων με ορίζοντα τις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Μακριά από τις κακοτοπιές και αναδιάταξη δυνάμεων με ορίζοντα τις ευρωεκλογές
Intime News

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες και τα οποία προσφέρονται για την άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης, η χρονιά για την Κουμουνδούρου δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Να αποφύγουν τις «μπανανόφλουδες» -όπως αυτή του «δανείου» του Στέφανου Κασσελάκη προς το κόμμα- που μόνοι τους πετούν στον δρόμο και μετά τις πατούν, θέτουν ως στόχο στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του νέου έτους, στρέφοντας το βλέμμα τους στο επερχόμενο Συνέδριο, στον οικονομικό εξορθολογισμό, αλλά κυρίως, στις ευρωεκλογές.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες και τα οποία προσφέρονται για την άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης, η χρονιά για την Κουμουνδούρου δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ο λόγος δεν ήταν άλλος, παρά η διαρροή της ταμειακής διευκόλυνσης που παρείχε ο πρόεδρος προς το κόμμα και η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια – ακόμα και για τη νομιμότητα της.

Περικοπές στον ορίζοντα

Μετά τη «φουρτούνα» που προκλήθηκε, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους. Ωστόσο, έχει καταστεί σαφές προς όλους και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες – οι οποίες και είναι λογικές εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μείωσης του αριθμού των βουλευτών.

Όμως, θεωρείται δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, που αυτοπροσδιορίζεται ως άνθρωπος του «επιχειρείν», πως θα προσπαθήσει άμεσα να εξορθολογήσει τα οικονομικά του κόμματός του. Επειδή δεν προβλέπεται να βρεθεί άμεσα «λεφτόδεντρο» που θα λύσει τα προβλήματα, ο τρόπος είναι ένας και… «μνημονιακός». Περικοπές.

Τα «σπασμένα» -όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- θα πληρώσουν εκείνοι που δεν ευθύνονται, δηλαδή οι εργαζόμενοι. Αρχικά θα επιχειρηθεί να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης και στη συνέχεια θα γίνει μια πλήρης καταγραφή εκείνων που έχουν σχέση εργασίας με το κόμμα και η συνέχεια, φαντάζει δεδομένη…

Συνέδριο με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

Όπως είναι λογικό, αμέσως μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στην Ελλάδα, στις 07/01, θα «φουλάρουν οι μηχανές» για το Συνέδριο. Οι πρώτες συνεδριάσεις των αρμόδιων επιτροπών έχουν κυλήσει ομαλά και χωρίς εντάσεις.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι σταδιακά δεν θα ανέβουν οι τόνοι, καθώς θα δοθεί μεγάλη μάχη για το πια πλευρά θα επικρατήσει σε αυτό, με τους «νεοπροεδρικούς» (Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας) να θέλουν την απόλυτη πλειοψηφία στο σώμα των συνέδρων.

Όμως, για την Κουμουνδούρου, ο μεγάλος στόχος είναι οι ευρωεκλογές. Και παρά τις μεγαλοστομίες του προέδρου για τη νίκη στην αναμέτρηση του Ιουνίου, όλοι οι κορυφαίοι αναγνωρίζουν πως ρεαλιστικός στόχος μπορεί να είναι μόνο η διατήρηση της δεύτερης θέσης.

Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται ήδη για τις επερχόμενες κάλπες και στην πραγματικότητα, το Συνέδριο θα πρέπει να επικυρώσει την επιθυμία Κασσελάκη για τη διεξαγωγή εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, για την κατάρτιση του ευρωψξφοδελτίου.