ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Η Δόμνα Μιχαηλίδου νέα υπουργός Εργασίας - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr

Ανασχηματισμός: Η Δόμνα Μιχαηλίδου νέα υπουργός Εργασίας - Επιβεβαίωση Newsbomb.gr

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον ανασχηματισμό κυβέρνησης

H Δόμνα Μιχαηλίδου ανέλαβε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εισέρχεται σε γνώριμο υπουργείο καθώς ήταν υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Η πολιτικός επικεντρώθηκε τότε στην παιδική προστασία και εκτέλεσε σημαντικό έργο στη μείωση κοινωνικών ανισοτήτων σε σχολεία και ιδρύματα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν εκείνη που καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση στη χώρα, στο πλαίσιο της προστασίας οικογένειας και της ενίσχυσης των δημογραφικών πολιτικών ενώ το 2020 χάρις την παρέμβαση της ίδιας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF.

Βιογραφικό

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge από όπου και κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις. Εργάστηκε ως Λέκτορας στα πανεπιστήμια του Cambridge και του UCL, ως σύμβουλος σε φορείς κρατών, όπως η Βραζιλία, το Ιράν, η Ουγκάντα, η Γαλλία και σε Οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΟΣΑ (OECD) και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Μετά από 11 χρόνια στο εξωτερικό επέστρεψε στην Ελλάδα ως οικονομολόγος για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και από το 2017 ανέλαβε την θέση του συμβούλου μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το 2019 έγινε το νεότερο μέλος της Κυβέρνησης σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θέσπισε και υλοποίησε ενεργητικές πολιτικές ένταξης για τις ευάλωτες ομάδες, δίνοντας έμφαση στην παιδική προστασία, την προσχολική αγωγή, την αποϊδρυματοποίηση, την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία και την προστασία της τρίτης ηλικίας.

Στις εκλογές της 21ης Μάϊου 2023, εκλέχτηκε βουλευτής στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων της ειδικής αγωγής και της λειτουργίας των επαγγελματικών λυκείων.