ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων»

Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων»

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας από τα Χανιά, κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου η γιορτή των Φώτων. Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα και εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν στην εκκλησία για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια να λάβουν αγιασμό και να παρακολουθήσουν στη συνέχεια την τελετή αγιασμού των υδάτων.

Το «παρών» εφέτος έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά.

«Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024, έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι δυσκολίες προφανώς δεν λείπουν. Από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας, μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια. Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση αυτών.

Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Με μία οικονομία, η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας.

Θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Γι’ αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε.

Κυρίως προστατεύουμε τους πλέον αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών μας. Από τα ηλιόλουστα Χανιά, καλή φώτιση με υγεία και χαρά».

Όσον αφορά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε λακωνικά ότι «θα τα πούμε το απόγευμα».

Βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό παρουσία του Πρωθυπουργού

Με εκατοντάδες πιστούς να έχουν «κατακλύσει» το παλιό λιμάνι Χανίων, τελέστη ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη. Ο καλός καιρός βοήθησε τους… τολμηρούς που αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανίων και να βουτήξουν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό.

Η κατάδυση του σταυρού από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό, πραγματοποιήθηκε εφέτος παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε από ένα σταυρουδάκι στους κολυμβητές που έπιασαν τον σταυρό.

Σχετικές ειδήσεις