ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευριπίδης Στυλιανίδης για γάμο ομόφυλων: «Έχω μια άποψη την οποία θα στηρίξω μέχρι τέλους»

Ευριπίδης Στυλιανίδης για γάμο ομόφυλων: «Έχω μια άποψη την οποία θα στηρίξω μέχρι τέλους»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η κοινωνική αξία της οικογένειας απετέλεσε παραδοσιακά το θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε ο βουλευτής της Ν.Δ., Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο Action24 και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως θα στηρίξει την άποψή του μέχρι τέλους.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο διάλογος όπως εξελίσσεται έχει ξεφύγει και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ούτε με την ακτιβιστική λογική των δικαιωματιστών ούτε βεβαίως με την μικροκομματική ψηφοθηρική λογική κάποιων άλλων.

Επίσης, ανέφερε ότι: «Είναι ένα ζήτημα στο οποίο συγκρούονται ένα ατομικό δικαίωμα που είναι ο έμφυλος προσανατολισμός και η ελευθερία κάποιος να τον επιλέγει από τη μια και από την άλλη η κοινωνική αξία της οικογένειας που απετέλεσε παραδοσιακά το θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας».

Και πρόσθεσε: «ο γάμος ως θεσμός και ως έννοια έχει ως συνιστών στοιχείο την τεκνοθεσία. Επομένως οι νομικοί ισχυρισμοί ότι ψηφίζουμε τον γάμο αλλά δεν εγκρίνουμε την τεκνοθεσία δεν στέκουν διότι αμέσως μετά να ξέρετε ότι είτε στην ελληνική είτε στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη θα προκύψει και η τεκνοθεσία. Εκεί μπαίνει ο όλος προβληματισμός».

Και κατέληξε: «Έχω μια άποψη την οποία θα στηρίξω μέχρι τέλους».