ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Ανήσυχος για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Ανήσυχος για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχισυντάκτη Foreign Policy, Ravi Agrawal το πλαίσιο του Νταβός

Ανήσυχος για την κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα, και κυρίως για τις επιπτώσεις δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτησή του με τον αρχισυντάκτη του Foreign Policy, Ravi Agrawal, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Πρόσθεσε πως «τώρα, που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό, κάθε διακοπή στις γραμμές τροφοδοσίας μπορεί μόνο να περιπλέξει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κεντρικές τράπεζες».

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ τόνισε πως «κρατήσαμε μια μετρημένη στάση στην κρίση της Μέσης Ανατολής» σημειώνοντας πως «αρχικά υποστηρίξαμε το Ισραήλ και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα. Όπως υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ έτσι και των αθώων στην Λωρίδα της Γάζας».

«Είμαστε όλοι αρκετά ανήσυχοι για κλιμάκωση. Όχι μόνο για την ελληνική ναυτιλία αλλα συνολικά για το παγκόσμιο εμπόριο. Όλοι έπρεπε να ανησυχούν από το γεγονός ότι έχουν πεθάνει 10 χιλιάδες παιδιά ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης. Δεν νομίζω ότι είναι στρατηγικό ενδιαφέρον του Ισραήλ να δημιουργήσει μια νέα γενιά ορφανών ή γονιών που έχουν χάσει τα παιδιά τους. Έχω εκφράσει την ανησυχία μου γιατί ως ΕΕ συλλογικά δεν εχουμε καταλήξει σε μια μετρημένη υποστήριξη για το Ισραήλ για το πώς θα έπρεπε να είναι προσεκτικό στην αντίδραση του απέναντι σε αυτήν την φρικτή επίθεση», συμπληρώνοντας ότι «στο παρελθόν υπήρξαμε στην πλευρά που δέχτηκε μια επιθετική συμπεριφορά.

Δείτε εδώ τη συζήτηση