ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανόν την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Με τηλεδιάσκεψη ο Μητσοτάκης στο συνέδριο της JP Morgan

Πιθανόν την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Με τηλεδιάσκεψη ο Μητσοτάκης στο συνέδριο της JP Morgan

Την οριστική ακύρωση της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αναβλήθηκε λόγω της νόσησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με γρίπη.

Βελτιώνεται η υγεία του πρωθυπουργού και το συντομότερο δυνατό θα επιστρέψει, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά το υπουργικό, είπε πως θα πραγματοποιηθεί αύριο-μεθαύριο, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, ενώ επισήμανε πως εντός της ημέρας θα γίνει γνωστή η ακριβής ημέρα.

Επίσης, ανακοίνωσε την οριστική ακύρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και στο Σικάγο. «Είναι ανέφικτο το ταξίδι αυτό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την αναβολή του ταξιδιού είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση της Αμαλίας Κάτζου για το Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο επενδυτικό συνέδριο που θα πραγματοποιθεί την Πέμπτη στον πύργο της JP Morgan, στη λεωφόρο Madison στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το πρώτο επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνει η JP Morgan, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ με ενεργητικό άνω των 4 τρισ. δολαρίων, για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Για τη στενή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των διευρυμένων προκλήσεων συνομίλησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενόψει του επόμενου γύρου του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ το Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός (Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν) και ο πρωθυπουργός (Κυριάκος Μητσοτάκης) υπογράμμισαν τη βαθιά και διαρκή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τις κοινές αξίες που έχουν ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και την ουσιαστική συνεργασία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση ευρέος φάσματος θεμάτων. Επίσης, ο υπουργός και ο πρωθυπουργός μίλησαν για τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων διέλευσης και ναυτικών ελευθεριών στην Ερυθρά Θάλασσα και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Επιχείρηση Prosperity Guardian».