ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Ξεκίνησαν τα ραντεβού στη ΝΔ - Τι θα γίνει με Γιώργο Αυτιά και Πύρρο Δήμα

Ευρωεκλογές 2024: Ξεκίνησαν τα ραντεβού στη ΝΔ - Τι θα γίνει με Γιώργο Αυτιά και Πύρρο Δήμα

Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντα σε απόλυτη συνεννόηση μαζί του θέλουν να είναι σίγουροι για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές 

Την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου ενόψει των ευρωεκλογών μελετούν στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι στενοί τους συνεργάτες φαίνεται πως έχουν καταλήξει ήδη στην πρώτη λίστα εκείνων που θα κατέβουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές της 6ης Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντα σε απόλυτη συνεννόηση μαζί του θέλουν να είναι σίγουροι για τους υποψηφίους με τα τελικά ονόματα να ανακοινώνονται κοντά στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας περί τα τέλη Απριλίου.

Πάντως, είναι σαφές ότι μετά την ένταξη της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στη ΝΔ, γίνεται άνοιγμα στο κέντρο και σε αυτή την εκλογική μάχη. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την προσχώρησή της, δήλωσε: «Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίησή του».

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ακούγεται ότι θα υπάρχει και ο Πύρρος Δήμας. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Χρυσός Ολυμπιονίκης είχε εμφανιστεί σε περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βέβαιη θεωρείται πως είναι η συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα.

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Αυτιάς, ακούγεται για τις ευρωεκλογές ενώ πιθανό είναι να συμμετέχει και ο παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος στις εθνικές εκλογές είχε καταλάβει την ένατη, μη εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι ξανά θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ερωτήματα υπάρχουν για παλαιότερους ευρωβουλευτές, όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.