ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Έχουμε την πιο δυνατή στρατηγκή συμμαχία που μπορεί να υπάρξει Ελλάδας και ΗΠΑ

Γεραπετρίτης: Έχουμε την πιο δυνατή στρατηγκή συμμαχία που μπορεί να υπάρξει Ελλάδας και ΗΠΑ

Οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών για την προμήθεια των F16 από την Τουρκία παράλληλα με την αγορά των F35 από την Ελλάδα

Ελλάδα και ΗΠΑ έχουμε αυτή τη στιγμή την πιο δυνατή στρατηγική συμμαχία που μπορεί να υπάρξει σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον Αντ1.

Εμείς δεν είμαστε επαμφοτερίζοντες είμαστε με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη Δύση, είμαστε κατά της οποιασδήποτε επιθετικότητας. Απαντώντας στις επικρίσεις της Αντπολίτευσης για φιλοδυτική και διλοαμερικανική κυβέρνηση, απάντησε μακάρι οι δεδομένοι σύμμαχοι να λαμβάνουν αυτά που λαμβάνει η πατρίδα μας σήμερα. Υπενθύμισε ποιο ήταν το status της Ελλάδας το 2019, δηλαδή πού ήταν η Ελλάδα στα εξοπλιστικά προγράμματα τότε σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Εμείς το 2019 μετά από μία 10ετία απαξίωση ξεκινήσαμε να αιτούμαστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα τωνF16 και σήμερα η ελλαδα είναι μέλος ενός κλειστού κλαμπ, που έχουν μαχητικά 5ης γενιάς, που λαμβάνουν από τις ΗΠΑ δωρεάν φρεγάτες, μεταγωγικά και τεθωρακισμένα.

Θα συνεχίσουμε ισχυρή εξωτερική πολιτική με σοβαρότητα και αυτοδύναμες Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον αφορά στην στάση της κας Νούλαντ, ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμής βρίσκεται σε ισχυρό διπλωματικό περιβάλλον