ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Καρφιά» για Λοβέρδο και Χριστοφιλοπούλου – Τι είπε για τα κρίσιμα νομοσχέδια

Ανδρουλάκης: «Καρφιά» για Λοβέρδο και Χριστοφιλοπούλου – Τι είπε για τα κρίσιμα νομοσχέδια

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης στο One Channel, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως μπορεί η Ν.Δ. να φέρει ένα νόμο που να μην είναι σωστός, όπως έκανε με την επιστολική ψήφο, «που εκμεταλλεύτηκε τη συναίνεση που δώσαμε αρχικά».

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εμφανίστηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων λέγοντας πως «δεν είναι κακό να γίνουν, με γεωγραφικά αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια» εκτιμώντας πως «θα βοηθήσει στον ευγενή ανταγωνισμό» δίνοντας βασική «προτεραιότητα στα δημόσια».

Παράλληλα, προσδιόρισε ότι δεν είναι παράνομες οι καταλήψεις στις σχολές των ΑΕΙ, εφόσον ο σύλλογος των φοιτητών τις αποφάσισε με πλειοψηφία, ενώ καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί παραλλήλισε φοιτητές που κάνουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις με «ληστές» και άσκησε έντονη κριτική στα ΜΜΕ που δεν ανέδειξαν το θέμα. «Όλα έχουν ένα όριο», τόνισε. «Πρώτος εγώ λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις», αλλά όχι να γίνεται ταύτιση με «ληστές», σημείωσε.

Περιμένει διαρροές στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε αρχικά πως δεν υπολογίζει ποτέ το πολιτικό κόστος. Τάχθηκε και πάλι υπέρ του νομοσχεδίου, δεν απέκλεισε όμως να υπάρχουν διαρροές και από το κόμμα του.

Αισιοδοξία για τον αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, δηλώνει ότι θα κατακτήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη λαϊκή ετυμηγορία και ότι θα κάνει κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συστρατευτούν για να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία ισχυρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές.

«Δεν θα ανοίξω τις πόρτες στους τυχοδιώκτες, που πήγαν για τις καρέκλες στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και απάντησε στο ερώτημα για το «άλμα» που δεν έχει πετύχει ακόμη το ΠΑΣΟΚ. «Κάποιοι πάνε να εντάξουν το ΠΑΣΟΚ στο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι έτσι. Θα αγωνιστούμε και θα πάμε πολύ καλά στις ευρωεκλογές. Είμαστε ήδη αξιωματική αντιπολίτευση στα γκάλοπ, τα πήγαμε περίφημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι είναι «μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ να βαδίσει στο δρόμο που θα το οδηγήσει να δυναμώσει τη θέση του και να γίνει ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοικτή η πόρτα σε Νέα Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ

Για το διάλογο με στελέχη άλλων κομμάτων ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι αναφέρεται σε κάποια στελέχη της Νέας Αριστεράς, σε άλλα στον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ασφυκτιούν, όπως ίσως και σε κάποια εντός της ΝΔ. «Δεν κάθομαι όμως στο τραπέζι του διαλόγου για παζάρι», συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με νέα πρόσωπα. Με αυτοματισμούς δεν γίνεται. Ό,τι γίνει θα γίνει με αξιοπρέπεια, με πολιτικούς όρους. Δεν πρόκειται να ανοίξω την πόρτα σε όσους θέλανε την καρέκλα», επανέλαβε και έκανε σφοδρή επίθεση τόσο στον Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και στην Εύη Χριστοφιλοπούλου που σήμερα ανακοίνωσε την προσχώρησή της στη ΝΔ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο Λοβέρδος»

Για την ίδρυση κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο τήρησε αποστάσεις και απάντησε πως «δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κ. Λοβέρδος» ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, που προχώρησε στη ΝΔ.

Όσον αφορά τη δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου -εντάχθηκε στη Ν.Δ.- ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αντιπολίτευση της δεκαετίας του ’80, ο Ν. Ανδρουλάκης απάντησε με μια ιστορία:
«Το καλοκαίρι του 2022 η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα ότι δεν θέλει να ξανακατέβει στις εκλογές καθώς της είχε προτείνει ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του κ. Μενουδάκου, στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Όμως για καλή μου τύχη και για κακή τύχη του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, είχα μάθει πριν μερικές ημέρες από το ευρωκοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator. Ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο που δεν ταυτιζόταν με τη ΝΔ και θα έκανε την δουλίτσα του».

Τέλος πρόσθεσε πως «έχει το δικαίωμα να πάει στη ΝΔ. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι ενώ το έχει κάνει ήδη από το καλοκαίρι του 2022».