ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Την Τρίτη το μεσημέρι ο ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες

Κυβερνητικές πηγές: Την Τρίτη το μεσημέρι ο ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες

Η εκκρεμότητα αυτή έχει να κάνει αφενός με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βελιγράδι και λόγω της αναμονής ανακοίνωσης των ονομάτων των εκπροσώπων των αγροτων.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει την Τρίτη στις 12:00, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός επιστρέφει από το Βελιγράδι.

Αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση.

«Ο πρωθυπουργός έχει δέιξει ότι είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση» ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί ως την Τρίτη που αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες σχετικά με το κλείσιμο των δρόμων ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μπορεί το δικαίωμα μιας ομάδας στη διαμαρτυρία να είναι σε βάρος των δικαιωμάτων άλλων ομάδων. Πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο».

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί - και δεν είναι λίγα- αναφέρομαι στις μειώσεις των ΦΠΑ για τα αγροτικά λιπάσματα και ζωοτροφές στα αγροτικά μηχανήματα κ.λπ.», τόνισε.