ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί αποχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί αποχώρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αντιδράσεις των μελών της ΠΓ ήταν έντονες: μεταξύ αυτών και εκείνη του ιστορικού στελέχους και συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη

Σε μια επεισοδιακή τηλεσυνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η ΚΟΕΣ για να «περάσει» την υβριδική ψηφοφορία τόσο για τους σύνεδρους όσο και για τη στελέχωση των νομαρχιακών επιτροπών και των συντονιστικών των Ομάδων Μελών, πρότεινε, όπως αναφέρουν Τα Νέα, μετάθεση των δεύτερων για δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι ενστάσεις που ακολούθησαν την εισήγησ ήταν έντονες, σε βαθμό που ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να απειλήσει με εσωκομματικό δημοψήφισμα στην περίπτωση που δεν γινόταν δεκτή.

Οι αντιδράσεις των μελών της ΠΓ ήταν έντονες: μεταξύ αυτών και εκείνη του ιστορικού στελέχους και συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη, που κατηγόρησε τον Κασσελάκη για «αυταρχική συμπεριφορά» και αποχώρησε. Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου ενώ υπήρξαν και εκείνοι που έκαναν έκκληση για ηπιότερη στάση.