ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Άνοιξε την κερκόπορτα η κυβέρνηση για το γονέας 1 και το γονέας 2»

Σαμαράς: «Άνοιξε την κερκόπορτα η κυβέρνηση για το γονέας 1 και το γονέας 2»

Λάβρος ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συγκλονιστική ομιλία του για τα ομόφυλα ζευγάρια,από το βήμα της Βουλής.

Ο Αντώνη Σαμαράς, στον πύρινο λόγο του, αναφέρθηκε και στους όρους...«γονέας 1 και γονέας 2», που ουσιαστικά φέρνει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα.

«Θα επικαλεστούν κάποιοι την έννοια της συμπεριληπτικότητας και θα ζητήσουν να αντικατασταθεί ο όρος πατέρας και μητέρα από τους όρους γονέας 1 και γονέας 2. Σχολεία ήδη το έκαναν, πριν ψηφισθεί το νομοσχέδιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ζητήσουν από τα σχολεία να διδάσκεται η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο».

«Το νομοσχέδιο έχει πρόβλεψη, αλλά δεν εμποδίζει το γονέας 1 και γονέας 2, ανοίγουμε Κερκόπορτα», είπε με νόημα. «Μετατρέπουμε την μητρότητα σε αγοραία υπηρεσία, σχολίασε. Ανοίγει το δρόμο για να συμβεί αυτό που δεν προβλέπει το νομοσχέδιο. Αυτά ΘΑ συμβούν».

«Τώρα θα σας πω κάτι που έχει ήδη συμβεί: Ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ανατροπή του οικογενειακού δικαίου. Εδώ αποσιωπήθηκε πλήρως. Προβλέπει απάλειψη κάθε όρου μητρότητας και πατρότητας και αντικατάσταση από γονέα1 και γονέα2» είπε και συνέχισε σε άλλο σημείο: «Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έκαναν αποχή. Είναι άποψη της παράταξής μας οι πολυγονεϊκές οικογένειες; Τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν έρθει στο Συμβούλιο η τελική έγκριση; Θα ασκήσει βέτο;»

«Όχι μόνο δεν εκπροσωπούμε την κοινωνία, αλλά την εξοργίζουμε και την μπερδεύουμε», διεμήνυσε.