ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Παρέμβαση για τον ασθενή που συνερχόταν από μέθη στον διάδρομο του Θεαγένειου

Γεωργιάδης: Παρέμβαση για τον ασθενή που συνερχόταν από μέθη στον διάδρομο του Θεαγένειου

Με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό στο Θεαγένειο, ενώ υπογράμμισε σε αυστηρούς τόνους πως υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή.

O Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό στο Θεαγένειο με τον ασθενή που συνερχόταν από μέθη σε μια καρέκλα έκανε ανάρτηση και αναφέρθηκε στο περιστατικό.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το περιστατικό στο Θεαγένειο, ενώ υπογράμμισε σε αυστηρούς τόνους πως υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή.

«Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το περιστατικό που οδήγησε στην ΕΔΕ

Ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Θεαγένειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, δημοσίευσε την Πέμπτη (29/2/24) στο Facebook, μία φωτογραφία ασθενούς που δείχνει έναν ασθενή να είναι ξαπλωμένος στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής μετά από την ενδοσκόπηση, μέχρι να συνέλθει από τη μέθη, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα ανάνηψης.

«Ζητούμε συγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης” Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα», είχε γράψει.