ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ – Σοφιανός για μη κρατικά ΑΕΙ: «Το 33% φοιτητριών στρέφονται σε πλατφόρμες εκπόρνευσης»

ΚΚΕ – Σοφιανός για μη κρατικά ΑΕΙ: «Το 33% φοιτητριών στρέφονται σε πλατφόρμες εκπόρνευσης»
EUROKINISSI.

Μετά τη δήλωση Κουτσούμπα ότι κοπέλες για να πληρώσουν τα δίδακτρα των σχολών τους, θα αναζητούν… sugar daddies, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, πήγε αυτόν τον συλλογισμό ένα βήμα παραπέρα.

Κινούμενος στη γραμμή του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος εχθές προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων με τη δήλωση περί φοιτητριών που αναγκάζονται να αναζητούν… sugar daddies με σκοπό να πληρώσουν τα δίδακτρα των σχολών τους, ο βουλευτής, Νίκος Σοφιανός, επεσήμανε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές», αναφερόμενος στην εκπόρνευση, σε σημερινή (08/03) συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

«Ο καπιταλισμός στρέφει φοιτητές και φοιτήτριες σε τέτοιες συμπεριφορές. Βάσει έρευνας του 2021 στη Σουηδία, το 33% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών οδηγείται σε τέτοιου είδους πλατφόρμες. Η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό», υπογράμμισε.

«Θα πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών. Η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΚΚΕ για σεξισμό, αυτό είναι γελοίο. Η δήλωση Κουτσούμπα ήταν σχόλιο για τις πλατφόρμες εκπόρνευσης φοιτητριών», προσέθεσε ο Νίκος Σοφιανός.

Σχετικές ειδήσεις