ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Χθες πετύχαμε μια νίκη για την Παιδεία - Νέα εποχή στην ανώτατη εκπαίδευση

Πιερρακάκης: Χθες πετύχαμε μια νίκη για την Παιδεία - Νέα εποχή στην ανώτατη εκπαίδευση

Ευχαριστίες Πιερρακάκη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια 

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και άλλες διατάξεις”, μετά από τριήμερη συζήτηση. '

Σε ανάρτηση του σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρει: «Ήταν δύο εξαιρετικά απαιτητικές εβδομάδες στη Βουλή. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων».

Ο κ. Πιερρακάκης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό αλλά και τους 159 βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο.

H ανάρτηση του Yπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη


Ήταν δύο εξαιρετικά απαιτητικές εβδομάδες στη Βουλή. Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, πιο ισχυρά, πιο εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο και αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στις υφυπουργούς Ζέττα Μ. Μακρή και Ioanna Lytrivi και σε όλους τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Χθες πετύχαμε μια νίκη για την Παιδεία. Συνεχίζουμε!