ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Παππάς για Novartis: «Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται, εμείς δεν ήμασταν στο κόμμα»

Πέτρος Παππάς για Novartis: «Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται, εμείς δεν ήμασταν στο κόμμα»

Ο Πέτρος Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων «σήμερα είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει κάνει την αυτοκριτική του και προχωράει σε ένα καινούριο δρόμο»

Ο Πέτρος Παππάς καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action24 αναφέρθηκε στη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis το 2016.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσής ανέφερε ότι αυτά ήταν έργα του «τότε ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ τότε», σχολιάζοντας όσα δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης για τα mea culpa του Αλέξη Τσίπρα αλλά και όσα είπαν ο Σταύρος Κοντονής και ο Στέλιος Κούλογλου για «παρά υπουργείο Δικαιοσύνης» και μία πολιτική απόφαση που οδήγησε σε «στήσιμο» της υπόθεσης.

Οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν εάν υπάρχει «ο τότε ΣΥΡΙΖΑ και ο τώρα ΣΥΡΙΖΑ», με τον κ. Παππά να απαντά «Προφανώς, σήμερα είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει κάνει την αυτοκριτική του και προχωράει σε ένα καινούριο δρόμο».

Σε ερώτηση αν ο τότε ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βάλει 10 πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, ο Πέτρος Παππάς δήλωσε: «Εγώ θεωρώ ότι η πρόθεση ήταν αγαθή και σωστή, η διερεύνηση δηλαδή αυτού του μεγάλου σκανδάλου. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαχείριση και το γεγονός ενδεχομένως ότι κάποια από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν δεν έπρεπε ποτέ να μπουν στο κάδρο, προφανώς σε αυτό το κομμάτι, συμφωνώ».

Για το αν στήθηκαν πολιτικές καριέρες από την υπόθεση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είπα ότι δεν υπήρχαν ενδεχομένως επαρκή στοιχεία για να μπουν κάποιοι άνθρωποι στο κάδρο».