ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει ο Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές»

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει ο Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές»
Αρχείου - Eurokinissi

Η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Mega και τα όσα είπε για τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό, το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Έχω λιώσει τα παπούτσια μου», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την περιοδεία του σε αρκετές περιοχές της χώρας, λίγες ημέρες πριν την κατάταξή του στον στρατό. «Ήμουν σε συσκέψεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αρκαδία».

Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο ίδιος ανέφερε πως «μέρος μια επιχείρησης» ήταν τα αστακοκάραβα, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη μεταβιβάσει τις μετοχές των εταιρειών που έχει στο εξωτερικό.

«Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ -και δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω αν κάτι δημιουργήθηκε, ήταν στρεβλό- για να μη βγάζουν Έλληνες πολιτικοί "μαύρα" έξω, όχι για να αναγκάζονται να φέρνουν απόδημοι "άσπρα" μέσα», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης που ευαγγελίζεται την αγάπη του για την ομογένεια είχε πέντε χρόνια να αλλάξει τον νόμο αυτόν» και συμπλήρωσε πως «όταν βάζεις ομογενείς στα ψηφοδέλτια, θέλεις την ψήφο τους, τους επιτρέπεις να συμμετέχουν και στην ενεργή πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν τους τιμωρείς». Αμέσως μετά τόνισε πως ο εν λόγω νόμος «προφανώς ήταν λάθος».

Συμπλήρωσε πως «αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα τις δώσω στη Δικαιοσύνη» επισημαίνοντας πως δεν επιθυμεί ποτέ να αρχειοθετηθεί. Τόνισε πως δεν έχει κάτι (επιχειρηματικό) στο εξωτερικό.

Τα χρήματα έχουν επιστραφεί στην Osios και μάλιστα με ζημία λόγω κράτησης ποσοστού καθώς επρόκειτο για συνάλλαγμα, είπε στη συνέχεια ο ίδιος. «Θα δώσω στη Δικαιοσύνη τη σύμβαση δανεισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθώ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως στο εξωτερικό αν ο πρόεδρος ενός κόμματος επιθυμεί, μπορεί να δανείσει χρήματα στο κόμμα του.

Επισήμανε πως ουδέποτε υποστήριξε ότι θα κάνει διακοπές στο στρατόπεδο, ενώ τις πολύ λίγες ώρες που προβλέπονται για ξεκούραση μέσα σ' αυτό θα διαβάζει βιογραφικά. Αμέσως μετά, τόνισε πως είναι καιρός οι πολιτικοί αυτής της χώρας να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες.

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε πως προτείνει να υπάρχει μία πολύ προοδευτική πολιτική ώστε ο πολίτης να έχει περισσότερα στο τέλος του μήνα. Μίλησε για μείωση εισφορών σε επιχειρηματίες αλλά και εργαζομένους, κάτι που χαρακτήρισε ως κίνητρο για επενδύσεις.

Σχετικά με τη φοροελάφρυνση στα αγαθά, ανέφερε πως οφείλει να είναι μόνιμη, ενώ εστίασε στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο οποίο «πρέπει να υπάρχει πλαφόν», με τη ΔΕΗ να μοιράζει μέρισμα βάσει κερδοφορίας 5%, κατά τα όσα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να ρίξω τη χώρα στα βράχια», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έκανε λόγο για έκρηξη ανάπτυξης και πτώση της φοροδιαφυγής. «Κατάργηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. «Έχει ανοίξει ένας νέος. Τότε ήμουν στην Αμερική». «Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου», είπε ο ίδιος. Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για ατυχείς παρεμβάσεις, ο κ. Κασσελάκης είπε «δεν γνωρίζω τα κίνητρα του κάθε υπουργού», για εκείνη την περίοδο. Είπε επίσης πως «αν όντως υπήρχαν ατυχείς παρεμβάσεις, ας τις κρίνει η Δικαιοσύνη».

Παραδέχθηκε πως έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζοντας «όλα καλά» και είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας να τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές.

«Υπήρχαν δύο μνημόνια στη χώρα από το 2010 έως το 2015. Πόσα χρήματα άφησαν στα ταμεία της χώρας; Μηδέν. Τρίτο μνημόνιο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως επίπονο, πόσα χρήματα άφησε; 37 δισεκατομμύρια. Αυτό και μόνο φανερώνει τη χρηστή διοίκηση του Αλέξη Τσίπρα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τέλος, γνωστοποίησε πως ο ίδιος δεν θα είναι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο Επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις