ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβρόχοις ποσί βγήκε η Νίκη Κεραμέως από την υπόθεση με τα email της Ασημακοπούλου

Αβρόχοις ποσί βγήκε η Νίκη Κεραμέως από την υπόθεση με τα email της Ασημακοπούλου

Φως στην υπόθεση με την υπόθεση των email της Ασημακοπούλου 

Με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, την παραίτηση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την απομάκρυνση του γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Θεοδορόπουλου έκλεισε η υπόθεση με το ζήτημα των email των αποδήμων.

Από την πρώτη στιγμή η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως κινήθηκε με σεβασμό στην εσωτερική διαδικασία, χωρίς εκπτώσεις και με πρόταγμα να χυθεί άπλετο φως κα να μην μείνει καμία σκιά στο ζήτημα των e – mail που εστάλησαν σε αποδήμους από το γραφείο της ευρωβουλευτή Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις ήρθαν σε γνώση της οι καταγγελίες, η κ. Κεραμέως χωρίς καθυστέρηση τήρησε αυστηρά την κείμενη νομοθεσία και ζήτησε εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και ευρύτερα.

Με τις ενέργειες της, τήρησε απαρέγκλιτα τον σημαντικό θεσμικό ρόλο που απορρέει από τη θέση της και απέδειξε εν τοις πράγμασι ότι το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων είναι ευαίσθητο θέμα Δημοκρατίας. Με σεβασμό του θεσμικού της ρόλο, η κ. Κεραμέως παρέπεμψε στα αποτελέσματα της έρευνας από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία εξέτασε τις απαντήσεις της κυρίας Ασημακοπούλου.

Μάλιστα, έγινε ευθύς εξαρχής σαφές πως το ζήτημα με τα μέιλ της κ. Ασημακόπουλου δεν είχαν καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, καθώς πολίτες που κατήγγειλαν τα email της κας Ασημακοπούλου διευκρίνιζαν ότι είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές του 2023 και όχι στην επιστολική. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα των emails από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Eσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου. Επισημαίνεται πως ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023, πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2023 και την ανάληψη του υπουργείου από την κ. Κεραμέως.

Εξίσου συνάγεται εύλογα πως η κ. Κεραμέως δεν έχει ουδεμία αντικειμενική πολιτική ευθύνη, επειδή η όλη διαδικασία αναφέρεται σε χρόνο πριν από την έλευσή της στο υπουργείο Εσωτερικό, ενώ παράλληλη η ίδια από την πρώτη στιγμή δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο.