ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης για Τέμπη: «Η Ευρωπαία εισαγγελέας ξεπέρασε τον ρόλο της»

Άδωνις Γεωργιάδης για Τέμπη: «Η Ευρωπαία εισαγγελέας ξεπέρασε τον ρόλο της»
EUROKINISSI.

«Καταπέλτης» είναι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τη Σύμβαση 717, με τον Υπουργό Υγείας να υποστηρίζει ότι το δικαστικό όργανο «ξεπέρασε τον ρόλο» του.

Σημαντικά συμπεράσματα εξάγονται από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για παραλείψεις στην επίβλεψη έργων, που ενδέχεται να συνετέλεσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί. Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν τη σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής, αλλά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αναδόχου Κοινοπραξίας», τόνισε η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων.

Αντίθετος ως προς την τοποθέτηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας εμφανίσθηκε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «στην πραγματικότητα ζήτησε να αλλάξουμε το Σύνταγμα επειδή δεν της αρέσει», σε αποψινή (19/03) συνέντευξη στο ONE.

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει μία συγκεκριμένη δικαιοδοσία. Ως προς το δυστύχημα των Τεμπών, δεν έχει απολύτως καμία δικαιοδοσία. Μόνο ως προς τη Σύμβαση 717, την οποία διερευνά και καλώς το πράττει αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει χυδαία εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου», επεσήμανε ακόμη ο Υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις