ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: «Αν μπούμε στην Ευρωβουλή, το casus belli με την Τουρκία θα είναι ένα βασικό μας θέμα»

Λοβέρδος: «Αν μπούμε στην Ευρωβουλή, το casus belli με την Τουρκία θα είναι ένα βασικό μας θέμα»
EUROKINISSI.

Ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως «όπως κάνουν όλοι lobbying για την πατρίδα τους, εγώ θα επικεντρωθώ στο casus belli με την Τουρκία».

Για την επόμενη μέρα στο νεοϊδρυθέν κόμμα «Δημοκράτες» και τα στελέχη που θα απαρτίσουν την υπόλοιπη ηγεσία, τον προεκλογικό αγώνα εν όψει ευρωεκλογών και την επόμενη μέρα μετά την πορεία στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε αποψινή (21/03) συνέντευξη στο ONE CHANNEL.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε εν όψει του «ραντεβού» των Ευρωπαίων με την κάλπη την 9η Ιουνίου πως «έχω μιλήσει για δύο θέματα που αφορούν την Ελλάδα στην Ευρώπη και έχω τις δυνατότητες, αλλά και την εμπειρία να διαχειρισθώ. Το casus belli με την Τουρκία θα είναι ένα βασικό μας θέμα (σ.σ. αν εκλεγούμε). Όπως κάνουν όλοι lobbying για την πατρίδα τους, εγώ θα επικεντρωθώ στο casus belli».

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Η Νέα Δημοκρατία έχει μοιραία ευθύνη»

Αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη και τη χθεσινή (21/03) συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει μοιραία ευθύνη. Επί τέσσερα χρόνια, μία κυβέρνηση που είχε ως σύνθημα το “χτύπημα” της γραφειοκρατίας, δεν ολοκλήρωσε μία Σύμβαση και το έκανε όταν πέθαναν άνθρωποι. Όχι, ε όχι, με τίποτα.

Σέβομαι τον κ. Καραμανλή, εκτιμώ ότι παραιτήθηκε. Τότε, έδειξε την ευθύνη του και ο τρόπος που χειρίσθηκε το ζήτημα, ήταν ανθρώπινος. Όταν μου έτυχε τέτοιο θέμα (σ.σ. στην περίπτωση της Novartis), εγώ παραιτήθηκα από το Άρθρο 86».

«Δεν είμαι κουρασμένος, έχω όρεξη να γυρίσω όλη τη χώρα»

«Οι κοντινοί μου άνθρωποι χρησιμοποιούν τη φράση: “Χαρά στο κουράγιο σου”. Όμως, έχω πολύ μεγάλο κέφι. Θα τρέξω σε όλη τη χώρα, ήδη το κάνω. Το σχήμα θα αποτελείται κυρίως από νέα πρόσωπα, πολιτικοποιημένα», προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικές ειδήσεις