ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραδέχθηκε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών για τα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραδέχθηκε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών για τα Τέμπη
Αρχείου - Eurokinissi

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για το δυστύχημα των Τεμπών, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ενώ τονίζει πως επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του κυριακάτικου Βήματος.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «η Νέα Δημοκρατία μέσω «πηγών» προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών.

Παραδέχτηκε πως τα ηχητικά παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη στις 2/3, αλλά απέκρυψε ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από την 1η Μαρτίου να «μοιράσει» στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ένα "πειραγμένο" και μονταρισμένο ηχητικό, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει συνεπώς το ρεπορτάζ του κυριακάτικου Βήματος οπότε και απαιτείται πλέον να δώσει εξηγήσεις. Επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που θέσαμε και νωρίτερα.

1) Ποιος και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, προκειμένου η τραγωδία των Τεμπών να παρουσιασθεί ως ανθρώπινο αποκλειστικά λάθος;

2) Ποιος και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;»