ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά για απόφαση του ΣτΕ: Μικρή αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου

Νέα Αριστερά για απόφαση του ΣτΕ: Μικρή αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου
Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας
Φωτ.: Eurokinissi

Παρέμβαση και της Νέας Αριστεράς για την απόφαση του ΣτΕ να κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνεχίστηκαν οι πολιτικές αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ να κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά βάλει κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που έφερε η Ν.Δ. τον Μάρτιο του 2021 που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τα θύματα των παρακολουθήσεων. Λίγους μήνες αργότερα αποκαλύφθηκε το γιατί. Έναν νόμο που υπερασπίστηκαν για χρόνια τα κυβερνητικά στελέχη και το σύστημα Μητσοτάκη.

Ο Κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε αντισυνταγματικά έχοντας πλήρη γνώση της αντισυνταγματικότητας για ένα και μόνο στόχο: Την συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και την προστασία του παρακράτους που είχε στηθεί δίπλα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Είναι μια μικρή αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου σε μια χώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης ,αυτό υποχωρεί διαρκώς. Συνιστά όμως και την απόλυτη δικαίωση όλων των επιχειρημάτων που προέβαλλαν την αντισυνταγματικότητα της κυβερνητικής τροπολογίας.

Η απόφαση του ΣτΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναδεικνύεται σε αρχιερέα της συγκάλυψης και της παραβίασης του κράτους Δικαίου και του Συντάγματος. Το Δίκιο πρέπει να νικήσει, και θα νικήσει»