ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας δηλώνει «παρών» - Τα μηνύματα του πρώην πρωθυπουργού προς πάσα κατεύθυνση

Ο Τσίπρας δηλώνει «παρών» - Τα μηνύματα του πρώην πρωθυπουργού προς πάσα κατεύθυνση

Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. 

«Παρών» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι «βετεράνος» της δημόσιας ζωής, αλλά απολύτως ενεργός – τοποθέτηση που άναψε «φωτιές» σε ολόκληρη την Κεντροαριστερά.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός, φρόντισε να στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Όχι μόνο στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης, αλλά προς ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

«Είμαι ενεργός»

Καθ’ όλη τη διάρκεια «κούρσας» για τη διαδοχή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε απόλυτη ουδετερότητα, ενώ δεν ενεπλάκη ούτε στην εσωκομματική σύγκρουση που ξέσπασε στη συνέχεια. Πραγματοποίησε μια και μόνο παρέμβαση, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συνέδριο του κόμματος, βλέποντας ότι η κατάσταση είχε, πλέον, ξεφύγει.

Εκεί μέτρησε φίλος και εχθρούς. Και είδε τους αρκετούς που «ευεργετήθηκαν» πολλαπλώς από τον ίδιο, να του γυρίζουν την πλάτη. Γεγονός που κάθε άλλο, παρά τον ενόχλησε. Από τη στιγμή εκείνη, αμαρτία ουκ είχε. Έκανε το χρέος του και αποδεσμεύτηκε από τα όποια «δεσμά» τον υποχρέωναν να τηρεί στάση παρατηρητή.

Επομένως, στους γνωρίζοντες, δεν προκάλεσαν καμία εντύπωση τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, χθες, στο Φόρουμ των Δελφών. Και προφανώς, δεν του αρμόζει ούτε ο ρόλος του «τοτέμ» που κάποιοι σύντροφοί του, του επιφυλάσσουν, ούτε φυσικά του «σκιάχτρου».

«Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική όμως, είμαι ενεργός πολιτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου κάτι παραπάνω. Θέλω να διεκδικήσω το ρόλο της παραγωγής πολιτικής και στην Ελλάδα και στο διεθνές επίπεδο».

Και με τα παραπάνω λόγια, τα είπε όλα. Είναι παρών και κάποιοι θα ενοχλήθηκαν από αυτή την τοποθέτηση. Γιατί πολιτική παράγουν τα κόμματα και οι ηγέτες τους, όχι τα ιδρύματα.

«Μάγκωμα» στην Κουμουνδούρου

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τα «καρφιά» του και προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο Μητσοτάκης τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Και δεν ήταν απλά και μόνο μια διαπίστωση, αλλά ένα μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι αδυνατούν να εκμεταλλευτούν τη φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που άργησε έναν χρόνο.

Όσο δε για τη μπηχτή προς τον διάδοχο του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «πολιτική δεν είναι μόνο το Τικ Τοκ», η αμηχανία στην Κουμουνδούρου ήταν έκδηλη. Και έγινε ακόμα πιο καθαρό από τον τρόπο που απάντησε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, στο Mega – όπου ουσιαστικά δεν μπορούσε να δώσει ουσιαστική απάντηση.

Κρίνοντας από τη αντίδραση των «κασσελίστας» στο διαδίκτυα, τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στους «καθοδηγητές» τους.

Πάντως, από την παρέμβαση δεν άναψαν φωτιές μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Είναι κοινό μυστικό ότι οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη, επικοινωνούν με τη «φρουρά» του Τσίπρα στη Βουλή – και όχι μόνο. Επομένως, μια πιθανή ενεργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, ίσως και να προκαλέσει προβλήματα και εκεί.