ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Δελφούς: «Θα εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στις επόμενες εκλογές»

Στέφανος Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Tony Barber, στο πλαίσιο του ένατου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το «παρών» στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Tony Barber.

«Ποτέ δεν υπήρχαν ιδεολογικές διασπάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα μεγάλο, προοδευτικό κόμμα στην Ελλάδα και αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στις επόμενες εκλογές.

Μπορεί να έχουμε μία μακροοικονομική σταθερότητα, αλλά αν συγκριθούμε με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα στοιχεία είναι δυσάρεστα. Δεν υπάρχουν επενδύσεις, έχουν μειωθεί κατά 10%. Αυτό δεν είναι εξωστρεφής οικονομία, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», τόνισε αρχικά.

«Προβλήματα υπάρχουν και στην ανάπτυξη, αλλά και στο Κράτος Δικαίου. Δεν έχουμε κάνει τίποτα στην αγορά ενέργειας. Ο κόσμος αγωνίζεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του, ενώ, στο παρελθόν είχαμε τις πλέον προβληματικές τράπεζες στην Ευρώπη. Νέοι άνθρωποι, στην ηλικία μου, μένουν ακόμη στα παιδικά τους δωμάτια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Θέλουμε ριζικές λύσεις όσον αφορά την πρώτη κατοικία, αλλά και την κλιματική κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να διαπραγματευθεί τη λιτότητα που επέβαλε η Γερμανία στην Ελλάδα. Ο κόσμος έδωσε αυτήν την εντολή στον Αλέξη Τσίπρα και εκείνος προσπάθησε. Ήρθε η στιγμή να δούμε ότι έχουμε μία αριστερή, προοδευτική λύση. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποτελεί μία αμυντική συμμαχία, όπως είναι τώρα», προσέθεσε εν συνεχεία.