ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Ενισχύθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας - Πρώτος εγώ θέλω δικαιοσύνη»

Μητσοτάκης για Τέμπη: «Ενισχύθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας - Πρώτος εγώ θέλω δικαιοσύνη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μιλώντας για τις ευρωεκλογές, η οικονομία και τα εθνικά.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών και τους χειρισμούς: «Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, σίγουρα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά, ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας και την ανοχή που δείξαμε στις θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι έγινε μπάζωμα. Οσο γνωρίζω εγώ και γνωρίζω αρκετά, όλα θα τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Σίγουρα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής είναι ένα συγκροτημένο κείμενο.

Σίγουρα η εικόνα η οποία δημιουργήθηκε άφησε μια άσχημη γεύση. Θέλω να σας πω πως από την αρχή αυτής της διαδικασίας είχα επισημάνει τον κίνδυνο να γίνει πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων. Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτό που μπορώ να πω είναι το πώς θα κάνουμε τα τρένα μας πιο ασφαλή. 450 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί. Η τηλεδιοίκηση είχε παραδοθεί. Δεν θα πρέπει να μιλάει κανείς χωρίς να γνωρίζει. Πρώτος εγώ θέλω Δικαιοσύνη.

Να τελειώνουμε με τις θεωρίες συνωμοσίας που ήταν προσβλητικές και σε προσωπικό επίπεδο. Προς το παρών αυτοί που ζητούν διάφορα, δεν έχουν καταθέσει καν προτάσεις. Δεν στέλνεται κάποιος στη Δικαιοσύνη χωρίς κατηγορητήριο».