ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης για Μάτι: «Η δίκη έγινε με παλαιότερες, ευμενέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα»

Φλωρίδης για Μάτι: «Η δίκη έγινε με παλαιότερες, ευμενέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα»

«Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να λειτουργήσει με βάση τις ποινικές διατάξεις του 2019», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

«Τα όργανα της Δικαιοσύνης πρέπει να δουν ιεραρχικά τις πλημμέλειες της υπόθεσης» της τραγωδίας στο Μάτι, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, επαναλαμβάνοντας πως «η δίκη διεξήχθη με παλαιότερες, ευμενέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα», σε σημερινή (30/04) συνέντευξη στο OPEN.

«Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να λειτουργήσει με βάση τις ποινικές διατάξεις του 2019. Θα δούμε το επόμενο διάστημα εάν οι εισαγγελείς στα παραπάνω επίπεδα αποφασίσουν να ασκήσουν έφεση.

Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης πέντε έως οκτώ ετών, το δικαστήριο έχει ως πρώτο καθήκον να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής με βάση τους κώδικες του 2019. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως με τον νέο δικαστικό χάρτη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα θα υπάρξει οπωσδήποτε μία ποινή και από εκεί και πέρα, θα εξετάζεται η πιθανότητα της φυλάκισης», προσέθεσε ο κ. Φλωρίδης.

Σχετικές ειδήσεις