Μήνυμα Παπανδρέου στους επενδυτές

Η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα διαμήνυσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο πρωθυπουργός σε γεύμα που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Χρηματιστηρίου έστειλε το μήνυμα της συνέπειας της ελληνικής κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. «Εμείς δείξαμε ότι είμαστε σοβαροί», δήλωσε, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την επανάκαμψη της εμπιστοσύνης των αγορών και την πτώση των σπρεντς.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, σε δηλώσεις του σε συνεντεύξεις σε αμερικανικά δίκτυα. Από το βήμα του CNBC, τηλεοπτικό κανάλι που υπερασπίζεται σθεναρά την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο κ. Παπανδρέου ήταν προσεκτικός.

Απέφυγε να αναφερθεί στην επέκταση του Μνημονίου και μετά το 2013, υπογραμμίζοντας ότι είναι τετραετές ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επάνοδο στις αγορές.
Ψηλά στην πρωθυπουργική ατζέντα βρίσκονται οι συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με παράγοντες της αγοράς στο «οικονομικό κλαμπ της Νέας Υόρκης».

Πηγές παρά τω πρωθυπουργώ, αναφέρουν ότι επιθυμία της εκεί επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου είναι να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι συνεπής αναφορικά με τις υποχρεώσεις της και πως έχει έρθει η ώρα των ξένων επενδύσεων.


Προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθεί και ο Χάρης Παμπούκης ο οποίος έφτασε χθες στην Αμερικανική μεγαλούπολη προκειμένου να συναντηθεί με έλληνες επιχειρηματίες των ΗΠΑ. Ανάμεσα τους και ο Ελληνοκαναδός δημιουργός του Blackberry.