Μήνυμα Παπανδρέου για έξοδο από την κρίση

Μήνυμα Παπανδρέου για έξοδο από την κρίση

Την αισιοδοξία, αλλά και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για τους Στόχους της Χιλιετίας, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για πρωτοφανή βήματα της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης και σημείωσε την ανάγκη συντονισμένης δράσης από όλους, καθώς όπως είπε "στον αλληλοεξαρτώμενο κόσμο μας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και θα καταστήσουν πιο διαφανή κυβέρνηση, αποτελεσματικότερους θεσμούς και την οικονομία πιο ανταγωνιστική.
Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους, τις ΜΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ.Παπανδρέου μίλησε και για την αποτυχία δημιουργίας "παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης" στην αντιμετώπιση των διεθνών ζητημάτων, επικρίνοντας τη συγκέντρωση εξουσίας, κεφαλαίου και μέσων ενημέρωσης σε "προνομιούχο ελίτ με παγιωμένα συμφέροντα".
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μαξ Μπάουκους.