ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησε ο Κ. Παπούλιας με τον Βούλγαρο πρόεδρο

Τι συζήτησε ο Κ. Παπούλιας με τον Βούλγαρο πρόεδρο

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος έγινε δεκτός στις 10.30 από τον κ. Παπούλια στο προεδρικό Μέγαρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου ηγέτη μετά τις εκλογές.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Κάρολο Παπούλια οι δύο ηγέτες επεσήμαναν ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η συνεργασία των δύο χωρών στον οικονομικό και εμπορικό τομέα είναι άψογη, καταγράφοντας αύξηση 18%.

«Συνεχίζεται η παράδοση της Ελληνοβουλγαρικής φιλίας η οποία είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Παπούλιας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας η οποία όπως υποστήριξαν οι δύο ηγέτες έχει τεράστια σημασία.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ αυτή την ώρα συναντάται με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα στο εστιατόριο Διόνυσος στην Ακρόπολη (13.00).

Κατόπιν ο Βούλγαρος Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα επισκεφθεί το απόγευμα το Δημαρχείο της Αθήνας, όπου ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα του απονείμει το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Την Πέμπτη το πρωί ο Βούλγαρος Πρόεδρος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και, εν συνεχεία, θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος ενώ θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πριν αναχωρήσει το βράδυ της Πέμπτης για τη Σόφια.