ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους του Ηρακλείου

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους του Ηρακλείου

Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Νομό Ηρακλείου αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις αγροτικές καλλιέργειες της Κρήτης που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές ήταν το κύριο αίτημα εκπροσώπων του Νομού που επισκέφθηκαν το πρωί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και, όπως διαβεβαίωσε, ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ κινήθηκαν άμεσα, βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Μάλιστα ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε πως μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών οι υπηρεσίες δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλλουν τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Εκτός από τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, από τις πυρκαγιές, γεωργοκτηνοτρόφους, συζητήθηκαν και οι ζημιές που προκλήθηκαν στα αρδευτικά δίκτυα και στα θερμοκήπια. Στη σύσκεψη παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Μόσχος Κορασίδης, ενώ συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ Ανδρέας, οι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης και Μάξιμος Σενετάκης, του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η βουλευτής ΚΚΕ (Β’ Πειραιώς) Διαμάντω Μανωλάκου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεόδωρος Σαρρής όπως και εκπρόσωποι των γεωργών, των κτηνοτρόφων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Έφτασαν οι φλόγες στα πρώτα σπίτια του Κερατόκαμπου στο Ηράκλειο