ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε λίγη ώρα θα μιλήσειστο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει στους... παραγωγικούς φορείς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας είχε σήμερα το πρωί σειρά συναντήσεων με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, ενώ την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να δείξει ότι το κόμμα του έχει ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και της δεινής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας δεν αναμένεται να περιγράψει με λεπτομέρειες ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς και στη Βόρειο Ελλάδα, την αποβιομηχάνιση των τελευταίων ετών και τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης, καθώς επίσης και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Παράλληλα, θα καταθέσει προτάσεις σχετικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τον σχεδιασμό στο ενεργειακό και τον οικολογικό τομέα και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ακόμη, θα εκφράσει την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται, ενώ ακόμη θα αναφερθεί στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής κάνοντας λόγο για δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης και πολιτικές στήριξης ομάδων που βρίσκονται στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης:

65% των Ελλήνων: Να δικαστεί ο Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο!

Στο Αριστοτέλειο ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον Α. Τσίπρα