ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελέας για τη «λίστα πολιτικών με παράνομο πλουτισμό»

Εισαγγελέας για τη «λίστα πολιτικών με παράνομο πλουτισμό»

Παραγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υφίσταται λίστα με 30 ονόματα πρώην υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτειακών παραγόντων που φέρονται ότι κατέχουν παράνομη περιουσία έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής.

Σε καταφατική περίπτωση οι δυο εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να διεξάγουν προκαταρκτική εξέταση για να διακριβώσουν εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή οποιουδήποτε άλλο έγκλημα, το οποίο να σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Αφορμή της εισαγγελικής παραγγελίας στάθηκαν δημοσιεύματα της εφημερίδας Δημοκρατία με τίτλο «Η λίστα μυστήριο του ΣΔΟΕ».

Μάλιστα, ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι για μεν τους υπουργούς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για τη βεβαίωση του εγκλήματος «όχι όμως εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών» αφού προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την βουλή.