ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Δεν επανέλαβα Μητσοτάκη αλλά Σαμαρά

Νικολόπουλος: Δεν επανέλαβα Μητσοτάκη αλλά Σαμαρά

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού άφησεο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, παρουσιάζοντας μάλιστα και αποδείξεις για την αφερεγγυότητα των όσων διεκήρυττε ο Α. Σαμαράς.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Νικολόπουλος άρχισε να διαβάζει αποσπάσματα περσινών δηλώσεων του Α. Σαμαρά, στα οποία ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για την αποτυχία επίτευξης των στόχων του προϋπολογισμού.

Νωρίτερα το λόγο είχε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε αφήσει επίσης αιχμές για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νικολόπουλος διάβασε αποσπάσματα της ομιλίας Σαμαρά, διευκρινίζοντας πως τα λόγια αυτά δεν ανήκουν στον προηγούμενο ομιλητή κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αποτελούν «αυτά που με πάθος διεκήρυττε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής μέχρι που έγινε Πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο Αχαιός βουλευτής παρέδωσε ως «τεκμήριο» την ομιλία του κ. Σαμαρά στη συζήτηση πριν ένα χρόνο για τον προϋπολογισμό.»

Η στάση του κ. Νικολόπουλου σχολιάστηκε ποικιλότροπος στο Κοινοβούλιο, με ορισμένους να σημειώνουν πως πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στην πολιτική Σαμαρά και άλλους να επισημαίνουν τη ρήξη των σχέσεων του κ. Νικολόπουλου και με το λεγόμενο «Μητσοτακικό μπλοκ».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικολόπουλου:

«Ο προϋπολογισμός απέτυχε στους στόχους του, κυρίως διότι δεν υπήρξε Ανάκαμψη. Αντίθετα, οδήγησε σε ύφεση πολύ χειρότερη από εκείνη που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Η συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και το έλλειμμα ρευστότητας στην αγορά πλήττουν καίρια τα έσοδα του κράτους.

Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ δείχνει πως το χρέος της χώρας έχει εκτροχιαστεί.

Αγαπητοί συνάδελφοι όχι δεν επανέλαβα τα όσα προ ολίγου είπε από αυτού του βήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά διάβασα αυτά που με πάθος διεκήρυττε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής μέχρι που έγινε Πρωθυπουργός… και για του λόγου το αληθές παραδίδω ως τεκμήριο την ομιλία του στον περσινό προϋπολογισμό.»