ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώταρος: Στην Ελλάδα έχουμε ήδη εμφύλιο

Παναγιώταρος: Στην Ελλάδα έχουμε ήδη εμφύλιο

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος».

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη- παρόλο που σε κανένα δεν αρέσει αυτό- να πολεμήσει σε μια νέα μορφή εμφύλιου πολέμου. Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να είναι όπως ήταν και από την άλλη πλευρά οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι αυτοί που έχουν κατ' επανάληψη καταστρέψει την Αθήνα», δηλώνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Στο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου γίνεται εκτενής αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφέρεται ότι «υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ορισμένοι Έλληνες αστυνομικοί υποστηρίζουν το κόμμα», άποψη την οποία συμμερίζεται και ο Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Ιουνίου υπάρχει υποστήριξη της Χρυσής Αυγής μέσα στη δύναμη της αστυνομίας, πολύ μεγαλύτερη από το γενικό πληθυσμό. «Πιστεύω ότι, όπως μας λένε τώρα, έχουμε περισσότερο από 50-60% προσωπικό της αστυνομίας που μας ακολουθεί - ίσως και περισσότερο- και καθημερινά αυξάνεται».

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απείλησαν να διώξουν τα παιδιά των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς και ζήτησαν τη λίστα με τους παιδικούς σταθμούς με υψηλά νούμερα μεταναστών... Επιτίθενται σε μετανάστες, στην Αριστερά, στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους μετανάστες ή στην περίπτωση του θεάτρου, τους ομοφυλόφιλους. Και η αστυνομία στέκεται στην άκρη. Στην Αθήνα η αστυνομία φέρεται να έχει ακόμα παραπέμψει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με μετανάστες γείτονες στη Χρυσή Αυγή για βοήθεια», σημειώνει το BBC.