ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά συμφώνησαν Α. Σαμαράς και Β. Μιχαλολιάκος

Αυτά συμφώνησαν Α. Σαμαράς και Β. Μιχαλολιάκος

Με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα κ. Στέλιο Διαμαντίδη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πόλη του Πειραιά. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb έγιναν δεκτές οι προτάσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Μιχαλολιάκου για τα εξής:

1. Δέχτηκε ο Πρωθυπουργός να σταματήσει το project για τη δημιουργία monorail στον Πειραιά, κάτι με το οποίο είχε εξ αρχής διαφωνήσει ο Δήμαρχος.

2. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει το έμμεσο «κούρεμα» στο χρέος του Δήμου μέσω μεταφοράς των οφειλών στο δημόσιο χρέος από τα ασφαλιστικά ταμεία.

3. Θα παραχωρηθούν οικόπεδα, ακίνητα και κτίρια του Δημοσίου στον Δήμο, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών του Πειραιά, όπως για παράδειγμα η έκταση των γραμμών του τρένου από την Κοκκινιά έως το Λιμάνι, που έχει ζητήσει ο Δήμαρχος για να την αξιοποιήσει μεταξύ άλλων και ως ποδηλατόδρομο.

4. Συμφώνησαν να επανεξεταστεί το θέμα των ΚΑΠ.

5. Θα μελετηθούν τρόποι ρύθμισης των δανείων του Δήμου.

6. Συμφωνήθηκε σε περίπτωση ανάγκης, πρώτα να καταβάλλεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων και μετά τα τοκοχρεολύσια και οι ασφαλιστικές εισφορές.

7. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει μελέτη για την κατασκευή του μεγάλου έργου υπογειοποίησης οδικού άξονα, που θα ξεκινάει από το ΣΕΦ και θα καταλήγει στη Δραπετσώνα, λύνοντας έτσι πλήρως το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

8. Συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στον Δήμο χώρος στο ΣΕΦ για την δημιουργία του μεγάλου παιδότοπου, για τον οποίο έχει προεκλογικά δεσμευτεί ο Δήμαρχος κάτι που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την ευρύτερη περιοχή.

9. Η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου με κρατική χρηματοδότηση μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Παιδείας-Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Κ. Αρβανιτόπουλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί κορυφαίοι υπουργοί, ενώ υπήρξαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους Υπουργούς για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα παραπάνω θέματα. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο. Είναι η πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 15 χρονιά που γίνεται έργο στον Πειραιά, ο οποίος ήταν ένας ξεχασμένος Δήμος ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επιτέλους, χάρη στις προσπάθειες του Δημάρχου κ. Β. Μιχαλολιάκου, υπάρχει ξανά κινητικότητα, ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Πειραιάς: Ξαναρχίζουν τα έργα στα «Βοτσαλάκια»

Σύγκρουση Μιχαλολιάκου με συμφέροντα και δυνάμεις οπισθοδρόμησης