ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κοππά: Η άκρα δεξιά αποκτά μέρα τη μέρα πιο εφιαλτικό πρόσωπο

Μ. Κοππά: Η άκρα δεξιά αποκτά μέρα τη μέρα πιο εφιαλτικό πρόσωπο

«Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και αδύναμη απέναντι σε όσους επιθυμούν την κατάλυση του πολιτεύματος. Και αυτό το στοίχημα είναι εξίσου σημαντικό με την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε στην Ολομέλεια του ΕΚ η Μαριλένα Κοππά επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ευρωκοινοβούλιο.

«Στην Ελλάδα της κρίσης, η άκρα δεξιά αποκτά μέρα τη μέρα πιο εφιαλτικό πρόσωπο. Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα. Με Τάγματα εφόδου που κακοποιούν πολίτες. Με βουλευτές που απειλούν συναδέλφους τους και χυδαιολογούν στο Κοινοβούλιο. Φοβάμαι ότι και σε αυτό το επίπεδο, η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος συνολικά είναι μεγάλες, γιατί αντιμετώπισε ένα νεοφασιστικό κόμμα όπου ο αρχηγός του χαιρετά με ναζιστικό χαιρετισμό ως ένα οποιοδήποτε κόμμα.

Ειδικά όμως η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη: όταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν τιμωρεί τους αστυνομικούς, που επιτρέπουν σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απελευθερώνει συλληφθέντα σε επεισόδια.. Όταν ο Υπουργός Εσωτερικών απαντά σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος αυτού για τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, ενώ είναι σαφές ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο εγγραφής σε αυτούς.. Τότε η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και αδύναμη απέναντι σε όσους επιθυμούν την κατάλυση του πολιτεύματος. Και αυτό το στοίχημα είναι εξίσου σημαντικό με την οικονομική ανάκαμψη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει με κάθε τρόπο να αντιδράσει στην άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη».