ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Ο Γλέζος δεν κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη

Χρυσή Αυγή: Ο Γλέζος δεν κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη

Αμφισβητεί ακόμη και την ιστορία η Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας δεν κατέβασαν ποτέ τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και φέρει την υπογραφή συνταξιούχου εκπαιδευτικού, αναφέρεται ότι την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας εισήλθαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο γερμανικός στρατός λογικά θα είχε ήδη υποστείλει τη ναζιστική σημαία και οι δυο Έλληνες την έκλεψαν απλώς από κάποιο κουτί στην οποία θα ήταν ήδη τοποθετημένη και διπλωμένη.

Ο συντάκτης χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο «γηραλέο νοσταλγό των γκούλαγκ» και «παλαίμαχο σταλινολάτρη» ενώ τον κατηγορεί για αντεθνική δράση, ανατρέχοντας σε παλαιότερα περιστατικά όπως στην παρουσία του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κηδεία του Έλβιν Χότζα και στη μετάβαση του στη Μόσχα για τη λήψη του βραβείου Λένιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο άρθρο, το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου περιγράφεται με τον όρο «επαναστατική κυβέρνηση».