"Ανοιχτή" η συνεργασία ΝΔ-ΔΗΣΥ

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γιάννης Οικονόμου...

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό βέβαια σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρθει πρώτο, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΜΕΤΡΟ" αναφέρει ότι "η οποιαδήποτε συνεργασία μετά τις εκλογές, είτε αυτή αφορά συμμετοχή σε κυβέρνηση είτε στήριξη σε μια κυβέρνηση, θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε προγραμματική σύγκλιση και σε συγκεκριμένους στόχους. Ούτε σε παζάρια και φυσικά ούτε σε βεντέτες".

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι "η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και με την πρόταση περί μηδενισμού του ελλείμματος ξεπέρασε σε λαϊκισμό το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του πρωθυπουργού και παράγει μόνο παραπολιτική, στοχοποιώντας στην αρχή την Μπακογιάννη, αργότερα τους "ντιντήδες" και τώρα τελευταία τον Καραμανλή".

Ο κ. Οικονόμου εκφράζει την εκτίμηση ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή, επισημαίνοντας πως αυτό δείχνουν προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις και τονίζει ότι το κόμμα που εκπροσωπεί δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας.

"Δημιουργήθηκε για να παίξει ρόλο. Δεν έγινε για να διαχειριστεί ένα κομμάτι της μίζερης πολιτικής εικόνας αλλά για να συμβάλει στην αλλαγή της" προσθέτει.

Κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση, λέει ότι ήδη στραβοπατάει στην οικονομία, ενώ επισημαίνει ότι το Μνημόνιο ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για την υπόθεση της Siemens λέει ότι "την αλήθεια για τα 100 εκατ. μίζες δεν την έχουμε ακόμα μάθει", ενώ τάσσεται υπέρ της κατάργησης το πανεπιστημιακού ασύλου, δηλώνοντας ότι "οι Δημοκρατίες δεν έχουν ανάγκη από άσυλα".