ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την κατανόησή του στους πολύτεκνους εξέφρασε ο Κ.Παπούλιας

Την κατανόησή του στους πολύτεκνους εξέφρασε ο Κ.Παπούλιας

Την κατανόησή του στα οξυμένα προβλήματα των πολυτέκνων, όπως του τα ανέπτυξε το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος άκουσε προσεκτικά τα παράπονα των πολυτέκνων για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά και του επιδόματος που έδινε η Πολιτεία, αλλά τους ξεκαθάρισε ότι για τα οικονομικά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς «πάρθηκαν σκληρές αποφάσεις μήπως βγούμε απ’ αυτό το τέλμα».

Ωστόσο, ο κ. Παπούλιας υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να εξετάσει θετικά το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν τα παιδιά των πολυτέκνων, από την απαγόρευση μετεγγραφών φοιτητών. Όπως εξήγησε ο κ. Παπούλιας, λίγο αργότερα έθεσε το θέμα στον κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του, καθώς ο υπουργός συνόδευε, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την καθιερωμένη διαβεβαίωση, τους νέους μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητο και Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο.