ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Υποτελής στην τρόικα η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ:Υποτελής στην τρόικα η κυβέρνηση

Tις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup και κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζονται από την κυβέρνηση πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου που συγκροτούν έναν άνευ προηγουμένου διεθνή οικονομικό έλεγχο της χώρας, μετατρέποντάς την σε μια οιονεί αποικία χρέους με μια νέα δημοσιονομική θηλιά στην οικονομία, συρρικνώνοντας παράλληλα τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αποδίδει ακόμη χαρακτήρα στρατηγικής επαιτείας στη περίφημη διαπραγμάτευση για την οποία τόσο καιρό μιλούσαν οι κυβερνητικοί εταίροι.

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας πως «Η στρατηγική της υποτέλειας στον ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό είναι καταστροφική για τη χώρα και για τους ευρωπαϊκούς λαούς στο σύνολό τους. Αυτό που προβάλλεται ως αναγκαιότητα είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του και αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η επαναθεμελίωση της ΕΕ σε νέους άξονες ανάπτυξης, αλληλεγγύης και αναδιανομής του πλούτου».