ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Το δικαίωμα στο όνειρο είναι ελευθερία

ΟΝΝΕΔ: Το δικαίωμα στο όνειρο είναι ελευθερία

Τις 14 από τις συνολικά 40 προτάσεις της πρωτοβουλίας «επιχειρώ αλλιώς» της ΟΝΝΕΔ ανέλυσε ο πρόεδρος των νεολαίων κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο κ. Παπαμιμίκος παρουσίασε το σχέδιο της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Οι νεολάιοι της ΝΔ για μια ακόμη φορά πρωτοπορούν και παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για έξοδο από την κρίση, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των Ελλήνων και κυρίως της νέας γενιάς.

Η πρόταση της ΟΝΝΕΔ βασίστηκε σε πέντε βασικούς πυλώνες μέσα από τους οποίους διατυπώθηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Σε ότι αφορά την «προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των νέων ανθρώπων», ξεχωρίζουν, η εισαγωγή υποχρεωτικού μαθήματος επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η εξέλιξη των γραφείων διασύνδεσης σε κέντρα επιχειρηματικότητας και Incubator Centers.

Σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης ήταν η «ανάπτυξη τρόπων βελτίωσης της προώθησης προϊόντων και καινοτόμων υπηρεσιών στο εξωτερικό», σημείο στο οποίο αναφέρθηκαν ως αναγκαία: η αυτόματη είσπραξη του εξαγωγικού ΦΠΑ, η υποστήριξη της Πολιτείας για το συντονισμό και την ανάπτυξη cluster καινοτομίας κ.α.

Ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος ζήτησε «αλλαγή κουλτούρας» και ρήξη με το «ελληνικό όνειρο» για μία θέση στο Δημόσιο.

Δείτε το βίντεο: