Απάντηση του γραφείου τύπου πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα

Οι "16 μετακλητοί υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μονιμοποιούνται"δήλωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος...

Οι "16 μετακλητοί υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μονιμοποιούνται"δήλωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και αμέσως ήρθε η αντίδραση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Ενημερώνουμε τον κ. Τσίπρα ότι, στο πλαίσιο των πρόσφατων αλλαγών που έγιναν στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού, σε καμία από αυτές τις δεκαέξι (16) θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στις οποίες αναφέρθηκε δεν υπήρχε προσωπικό που να υπηρετεί και η θέση του να μετατράπηκε σε θέση μονίμου υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού. Σε καμία από αυτές ούτε σε κάποια άλλη.

Έγινε απλώς και μόνο μετατροπή θέσεων προσωπικού και όχι μετατροπή σχέσης εργασίας υπηρετούντων σ' αυτές υπαλλήλων.

Δηλαδή, καμία σχέση εργασίας μετακλητού υπαλλήλου που εργάζεται στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού δεν μετατράπηκε σε σχέση εργασίας μονίμου υπαλλήλου.

Οι δε προβλεπόμενες θέσεις μονίμου προσωπικού παραμένουν μέχρι σήμερα κενές.

Στην περίπτωση που μελλοντικά παραστεί ανάγκη κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων μονίμων υπαλλήλων με διορισμό, είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για το μόνιμο προσωπικό του δημοσίου τομέα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν ο κ. Τσίπρας μιλήσει δημοσίως να έχει ενημερωθεί.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπέδωσε από την πρώτη στιγμή πρωτοφανείς διαδικασίες αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο, καταργώντας κάθε ρουσφετολογική νοοτροπία που γονάτισε το ελληνικό κράτος. Αυτό, ας το καταλάβουν όλοι όσοι συνειδητά παραπληροφορούν με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.