ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ

Πάγκαλος: Η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ

Με ειρωνικό ύφος σχολίασε τις αποφάσεις του Eurogroup o κ. Θεόδωρος Πάγκαλος κάνοντας μια «αινιγματική» δήλωση.

«Με την απόφαση του Eurogroup κλείνει οριστικά το θέμα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ και την “πατάνε” όλοι όσοι σπεκούλαραν στην υπόθεση αυτή, σημείωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στο Βήμα fm ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως απώτερος στόχος αυτών των ανθρώπων είναι να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Ελλάδας και «αυτό είχε μεγάλες πιθανότητες κάποια εποχή».

Ήρθε η στιγμή, σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που «πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι κάθε χρόνος θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο για κάποια περίοδο και για μακρύ χρονικό διάστημα, δεν θα υπάρχει βελτίωση». «Μέχρι το φοβερό ορόσημο 2020 που μας έκανε να μισήσουμε την κυρία Λαγκάρντ, το οποίο θα καταστήσει ίσως το ελληνικό χρέος βιώσιμο ... δεν υπάρχει περίπτωση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», εκτίμησε, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «πολλοί από αυτούς που ούρλιαζαν 'κάτω οι μεν', 'κάτω οι δε', 'έξω από εδώ', 'έξω από εκεί' και ψηφίζουν εξτρεμιστικά κόμματα, είτε της Δεξιάς είτε της Αριστεράς», σήμερα το πρωί «έβγαλαν ένα θρασύδειλο "ουφ" ανακούφισης.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε επίσης για τυχοδιώκτες πολιτικούς, οι οποίοι από την μία λένε «μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ», και από την άλλη «περιμένουν με χαρά να μας πετάξουν έξω». «Είναι λαϊκιστές στο έπακρο», σχολίασε, και «η παρουσία και επιρροή τους στην πολιτική σκηνή του τόπου είναι πρόβλημα».