Ευ. Βενιζέλος: Θα θεραπεύσουμε τις αδικίες στις αναπηρικές συντάξεις

Ευ. Βενιζέλος: Θα θεραπεύσουμε τις αδικίες στις αναπηρικές συντάξεις

Πλαίσιο που επιτρέπει τη στροφή στην πραγματική οικονομία, στο δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την απασχόληση, χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Όπως επεσήμανε ο βασικός όρος για την εθνική ανάκαμψη είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ενώ επανέλαβε και τις θέσεις για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, και κανόνες για καλύτερη κυβερνητική συνεργασία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν μπορεί να φέρει στο στόχαστρο τα παιδιά», δήλωσε «θα θεραπεύσουμε», στον κυρωτικό νόμο, «αδικίες» για τις αναπηρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η καταβολή των εφάπαξ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει με τις δηλώσεις της κάθε επενδυτική προσπάθεια, κάτι που χαρακτήρισε «θλιβερό και ύποπτο». Ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «θα έρθει και η ώρα πιο ριζοσπαστικών κινήσεων σε σχέση με το χρέος».

Σε ό,τι αφορά στο Συντακτικό Συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι ανοικτό και πως θα σταθεροποιήσει και θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και την ίδια την κυβέρνηση, ενώ απάντησε εκτενώς σε κριτική, που του έχει απευθυνθεί κατά καιρούς από στελέχη του κόμματος, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει.

Αναφορικά με το πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του κόμματος που, όπως ανέφερε, «αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα».