Παπούλιας: Ο πολιτισμός φαίνεται από την αντιμετώπιση των αναπήρων

Παπούλιας: Ο πολιτισμός φαίνεται από την αντιμετώπιση των αναπήρων

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι αφιερωμένη στη διαφορετικότητα και στο σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

«Είναι μία ημέρα κατά των διακρίσεων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, που δίνουν μία άνιση μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε ένα περιβάλλον που τους προβάλλει διαρκώς εμπόδια», σημειώνει ο κ. Παπούλιας.

«Ο βαθμός πολιτισμού μιας κοινωνίας, προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία.

Κάθε σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να οραματίζεται και να προσδοκά την παροχή ίσων ευκαιριών στην παιδεία, στην εργασία, την πλήρη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», προσθέτει ο πρώτος πολίτης της χώρας.

«Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα ταλανίζεται από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, θα είναι λάθος στο όνομα αυτής η υιοθέτηση μη προνομιακών πολιτικών, που θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών και υποδομών, που θα εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους με αναπηρία.

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η συντονισμένη δράση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία, με ευαισθησία, σύνεση, σεβασμό και συνείδηση ευθύνης», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Κάρολος Παπούλιας.