Ενημέρωση του Δ. Δόλλη για τους Έλληνες της Αιγύπτου

Για την κατάσταση των Ελλήνων που παραμένουν στην Αίγυπτο, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα...

Για την κατάσταση των Ελλήνων που παραμένουν στην Αίγυπτο, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Στέφανος Ταμβάκης.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, ευχαρίστησε, για άλλη μια φορά, τον υφυπουργό Εξωτερικών, για την απόλυτα επιτυχή επιχείρηση μεταφοράς Ελλήνων στην Ελλάδα, την περασμένη Τρίτη, αλλά και για την πλήρη συμπαράσταση της Ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου, προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Αιγύπτου, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Ο κ. Ταμβάκης, ο οποίος παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, επισκέφθηκε σήμερα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β', που μετέβη στην Αλεξάνδρεια από το Κάιρο μέσω του Σάρμ ελ Σέιχ, και είχε συνεργασία μαζί του για τα τρέχοντα θέματα.

Μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Γιάννη Σιόκα και μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής, ο κ. Ταμβάκης επισκέφθηκε τον Οίκο Ευγηρίας «Αντωνιάδη-Κανισκέρη» και συνομίλησε με τους τροφίμους που φιλοξενούνται σε αυτό.

Παράλληλα, βρίσκεται σε επικοινωνία και ενημερώνεται από τις Αρχές της Αιγύπτου για τις τρέχουσες εξελίξεις.