Διαψεύδει το ΚΚΕ ότι συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για υπαλλήλους του ΙΚΑ

Διαψεύδει το ΚΚΕ ότι συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για υπαλλήλους του ΙΚΑ

«Με το από 5-12-2012 Δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη επιχειρείται μια απαράδεκτη λαθροχειρία και διαστρεβλώνεται η θέση του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα στο πιο πάνω Δελτίο Τύπου υποστηρίζεται ότι τάχα το ΚΚΕ συμφώνησε με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία αφορούσε την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με τους υπαλλήλους που πέτυχαν στην προκήρυξη 9Κ/2008 και οι οποίοι διορίστηκαν στο ΙΚΑ και οδηγούνται σε απόλυση με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται επίσης, ότι «στην τροπολογία αυτή, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι «οι επιτυχόντες δύνανται να τοποθετηθούν και σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και των ΚΕΠΑ, βάσει των διατάξεων του Ν. 4093/2012 περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων». Το ΚΚΕ καταψήφισε συνολικά τόσο το Ν.4093/2012 (Μνημόνιο 3) όσο και ειδικότερα τις διατάξεις του περί μετακίνησης και υποχρεωτικής μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΚΟ του κόμματος.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας κατά τη συνεδρίαση της 5-12-2012 στην Ολομέλεια της Βουλής, η αγορήτρια του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου δεν υποστήριξε τη σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά ζήτησε άμεσα να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι από το ΙΚΑ, αναφέροντας επί λέξει τα πιο κάτω: «Σε ό,τι αφορά τους επιτυχόντες και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, που είναι υπό απόλυση, προσλήφθηκαν με διαγωνισμό και μερικοί παραιτήθηκαν και από τις δουλειές που είχαν. Χρειάζονται στο ΙΚΑ. Δεν πρέπει να απολυθούν. Είναι σκάνδαλο, είναι πρόκληση και πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα».