Γ. Ραγκούσης: «Κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί»

Την ξεκάθαρη θέση πως για το σκάνδαλο της Siemens θα ερευνηθούν τα πάντα, ακόμα και η πιθανή ροή μαύρου...

Την ξεκάθαρη θέση πως για το σκάνδαλο της Siemens θα ερευνηθούν τα πάντα, ακόμα και η πιθανή ροή μαύρου χρήματος σε κομματικά ταμεία, διατυπώνει o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "RealNews".

Ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί, ενώ προτάσσει την ανάγκη συναίνεσης την οποία, όπως λέει, έχει ανάγκη ο τόπος.

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει επιβλαβή κάθε συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και κλείνει το ενδεχόμενο αυτό τονίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Ως αρμόδιος υπουργός, διαβεβαιώνει πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα γίνει πράξη στην παρούσα Βουλή τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένας εκλογικός νόμος ο οποίος "θα ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής και την ανεξαρτησία των βουλευτών, απέναντι σε συμφέροντα και την απαλλαγή τους από την πίεση των πελατειακών σχέσεων".

Ο υπουργός Εσωτερικών, ουσιαστικά, ανακοινώνει πως τελικά η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία που θα καλύψει την περίοδο 2004-09 θα συσταθεί, ενώ όσον αφορά στα φαινόμενα ανυπακοής που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία δηλώνει πως κατανοεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, ξεκαθαρίζει όμως πως η ευνομία είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα των πιο αδύναμων.

"Η μικροκομματική καθοδήγηση μιας τέτοιας ανυπακοής υπονομεύει κάθε έννοια ευνομίας και το ίδιο το κράτος δικαίου", δηλώνει ο κ. Ραγκούσης επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση η τήρηση των κανόνων δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τους λαθρομετανάστες, ο κ.Ραγκούσης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, όπου τα δικαιώματά του τα διεκδικεί κανείς στο πλαίσιο του νόμου. "Ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις" δηλώνει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νομικής, πως εξέθεσαν τη χώρα σε έναν ασύλληπτο κίνδυνο.

πηγή: newscode.gr