Στην Εισαγγελία η μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Βενιζέλου-Αλιβιζάτου

Στην Εισαγγελία η μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Βενιζέλου-Αλιβιζάτου

Εισαγγελέας πρωτοδικών θα μελετήσει τελικά τη μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του Πανεπιστημιακού Καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου για το αδίκημα της «διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια».

Η εν λόγω μήνυση κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του νεοναζισμού, «χρησιμοποιώντας αόριστες εκφράσεις επιχείρησε να στιγματίσει συλλήβδην τη Χρυσή Αυγή ως «αντισυνταγματικό φαινόμενο» και«μόρφωμα», ξένο προς την ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας την αδιαφορία του για το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών ψήφισε τη Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις».

Στον κ. Αλιβιζάτο η Χρυσή Αυγή καταλογίζει ότι«χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή εκφράστηκε με πρωτοφανή εμπάθεια για τη Χρυσή Αυγή και τη χαρακτήρισε δογματικά ως εγκληματική συμμορία, που καλεί τα μέλη της σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων, που δίνει εντολή σε πιτσιρικάδες να σπάνε στο ξύλο Πακιστανούς, που συνέρχεται επί τούτου και αποφασίζει να διαπράξει παράνομες πράξεις».