ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα Καραγκούνη - Κασιδιάρη με αναφορές στον Χίτλερ !

Σκληρή κόντρα Καραγκούνη - Κασιδιάρη με αναφορές στον Χίτλερ !

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, που θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για υπόδικους κρατουμένους, που κατηγορούνται για κακούργημα, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Παράλληλα, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της Χρυσής Αυγής, την οποία κατηγόρησε ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την απόδραση Αφγανού φυλακισμένου, που κατηγορείται για δολοφονία και τις αναφορές του περί επίορκων δικαστών.

«Στις δυτικές δημοκρατίες, αντίθετα με τα κράτη του ναζιστικού απολυταρχισμού, που ενδεχομένως να συγκινούν κάποιους από εσάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το κράτος. Θα γνωρίζετε, βέβαια, ότι επί Χίτλερ, πριν αρχίσουν οι δίκες κάτω από το πορτρέτο του Φύρερ, οι δικαστές έκαναν κομματικό χαιρετισμό, όπως κάνετε εσείς στις εκδηλώσεις σας και κατόπιν έβγαζαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα έχουμε ένα άλλο σύστημα. Αν οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, εσφαλμένως πιθανότατα, δεν θέλουν κομματικούς κομισάριους να τους πουν τι θα κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης, είχε κάνει λόγο για σκάνδαλο σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία έξω από το σπίτι του, του 29χρονου από τη Πάτρα. Όπως ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης, έξι μήνες από την προφυλάκιση του Αφγανού, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών διέπραξε ένα έγκλημα, βγάζοντάς τον από τις φυλακές ανηλίκων και στέλνοντας τον σε ξενώνα φύλαξης, από όπου απέδρασε.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα επίορκων δικαστών, αλλά έχουμε πρόβλημα πολιτικών που αμφισβητούν την ίδια τη δημοκρατία. Και σε αυτή την περιγραφή να αναγνωρίσετε κάποιους από εσάς, ευτυχώς όχι όλους, που θεωρούν ότι το ελληνικό σύνταγμα τους επιτρέπει να παραμονεύουν έξω από θέατρα, να αναποδογυρίζουν πάγκους και να ξυλοκοπούν περαστικούς», αντέτεινε ο κ. Καραγκούνης.

«Ο κ. υφυπουργός δεν είπε τίποτα επί της ουσίας. Αναφέρθηκε στον Χίτλερ, με τον οποίο δεν έχουμε καμία σχέση και σε κάποιους πάγκους οι οποίοι ερίφθησαν στο έδαφος. Την ίδια ώρα που η κοινωνία αιμορραγεί και η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα, αφήνει ελεύθερους τους αλλοδαπούς εγκληματίες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τους συγκαλύπτει κιόλας», σχολίασε ο κ. Κασιδιάρης ενώ έκανε λόγο για «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης».

Ο κ. Κώστας Καραγκούνης αφού αναγνώρισε ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει πύκνωση στις αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγκαιότητα οι υπόδικοι κρατούμενοι να δικάζονται εντός των νόμιμων προθεσμιών. Όπως ανέφερε δε, ήδη έχει αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία και πολύ σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή, ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, κακουργήματα του άρθρου 187 του ποινικού κώδικα που ενέχουν το στοιχείο της μεγάλης απαξίας και που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη θα χαρακτηρίζονται κατεπείγοντα.

«Σε δυσχερείς υποθέσεις, θα ορίζονται δύο ανακριτές για να γίνεται πιο γρήγορα η ανάκριση και ο ορισμός της δικασίμου θα γίνεται εντός σαράντα ημερών από τη διαβίβαση της δικογραφίας στον αρμόδιο εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Καραγκούνης. Κλείνοντας ανέφερε ότι το υπουργείο μελετά κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την έγκαιρη εκδίκαση υποθέσεων ενηλίκων και ανηλίκων κατηγορουμένων, καθώς και για την ασφαλή διακρίβωση της ενηλικίωσης ή μη όσων οδηγούνται στις ανακριτικές αρχές.